mandag 14. november 2011

Trinn-for-trinn - Gavelapper med Tonje Almnes

Tonje Almnes byr på inspirasjon og en trinn-for-trinn-fremgangsmåte til flotte gave-/merkelapper til jul eller andre anledninger, og hun skriver følgende:

Jeg har første kuttet ut en sirkel i papp som jeg har trykket ned i Versamark eller tilsvarende limpute. Jeg har så drysset Utee på den i flere omganger for å få en tykk Utee skorpe på den. Aller sist brukte jeg kobber embossingpulver som er smeltet med varmluftpistol. Men det ennå er varmt trykte jeg et stempel ned i den våte varme massen og lot det stå der noen sekunder. Det kan være greit å først stemple litt Versamark på stempelputen før du legger den i den varme massen for å hindre at stemplet setter seg fast. Jeg har her brukt et bakgrunnsstempel fra Stempelglede som gir et slags barokk mønster. Når man trykker stemplet nedi massen kan man oppleve at noe av massen flyter ut over sirkelen. Hvis det skjer så grip en saks eller skalpell for å skjære bort det som har flytet utover kanten.


Sirkelen med det embossede motivet limes så på en litt større sirkel som ramme som igjen limes på et ark som er brettet i to og kuttet ut ved hjelp av en scalloped sirkeldies. Pass på at du legger litt av brettekanten på arket utenfor diesen slik at du kan brette det ut etterpå og du får en innside også. Innsiden er perforert med en lite hull ved hjelp av Crop-a-dile så du har muligheter for å tre båndet igjennom det. Kantene er distressed med Vintage Photo fra Ranger Ink.

 Her har jeg fulgt fremgangsmåten fra forrige runde juletag, men har under siste oppvarming stemplet et snøkrystallstempel i massen som på forhånd er stemplet i gull stempelpute. Jeg har limt på en liten krystall i midten av snøkrystallen til slutt.

Innsiden er svertet med Vintage Photo og stemplet med swirl fra Stempelglede.

Tonje

http://snuppeline.blogspot.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for tilbakemeldingen - det setter vi stor pris på!